witam
mam podobnie z tym że tylko przy puszczeniu gazu no i trochę ciszej niż u ciebie.Z tego co się dowiadywałem to po prostu turbina tak wyje a dokładnie spaliny które napędzają turbinę.Od prawie dwóch lat mam tak i nic się nie dziej złego a czy można temu zaradzić to nie wiem
pozdrawiam
Dodałem filmik z widokiem spod maski. Rura, którą trzymam strasznie pracuje. Czuć pod palcami że cisnienie w trakcie dodawania gazu ją rozpycha a potem powoli odpuszcza.
Jeszcze raz powtarzam, zeby to sprawdzic trzeba zobaczyc jakie cisnienie panuje w ukladzie i jak reguluje nim caly uklad regulacji cisnienia doladowania... zrob logi dynamiczne.
Pzdr
Przemek DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
80 B3 Limo 1.6 TD SB
ak.wsk, to turbina , nic z tym nie zrobisz ponieważ jest to loteria np. u mnie zaczęła turbina tak robić po przebiegu ponad 100kk a z kolei u mojego barta turbina tak pogwizduje już od nowości , obecnie ma nalatane 120tyś i turbinka nadal OK
Olej sprawę i się do tego przyzwyczaj bo taka jest uroda tej turbiny :P
ak.wsk, powiedziałbym , że to normalna praca turbiny. Ma taki odgłos przy schodzeniu z obrotów. Mam tak od nowości i do teraz czyli do 148kkm. Turbina pompująca powietrze przy dopuszczeniu musi wydawać taki dźwięk.
Normalny odgłos turbiny Występuje zawsze,ale zależnie od sztuki raz jest głośniejszy,a raz praktycznie nie słyszalny przy pracujacym silniku. Jeździj i się nie przejmuj
Komentarz